Cerium CMS

Wilt u een degelijke web site, met alles er op en eraan, dan is het CERIUM CMS hèt content management systeem voor u.Geleverd met web site, domeinnaam en hosting heeft u een complete web site die u naar believen kunt bewerken en uitbreiden. Wij ontwikkelen op degelijke standaard platforms, Microsoft .NET is stabiel en betrouwbaar.

Onze hypermoderne Windows servers kunnen alles aan.

Het Cerium CMS haalt gegevens rechtstreeks uit een database en projecteert deze informatie op de site. Op deze manier zijn de pagina’s altijd actueel. Dankzij het content management systeem kan de website bovendien gemakkelijk onderhouden worden door de betrokken medewerkers. Het Cerium CMS is een gebruikersvriendelijk onderhoudsmechaniek waarvoor geen kennis van programmeertalen nodig is. Een content management systeem is essentieel bij de introductie van een hedendaagse website aangezien bezoekers hoge eisen stellen aan actualiteit en toegankelijkheid.

Voor de gebruiker
Het Cerium CMS is ontwikkeld om te voorzien in de behoefte aan een laagdrempelig onderhoudsmechaniek voor websites. Met behulp van het CMS zijn teksten, afbeeldingen en structuren snel aan te passen. Het systeem bevindt zich op een afgeschermd gedeelte van de website. Gebruikers wordt gevraagd een inlognaam en wachtwoord in te voeren.

Voor het gebruik van Cerium is geen kennis nodig van programmeertalen, HTML, enz. Een eenvoudige interface zorgt er voor dat iedere geautoriseerde gebruiker in staat is de website aan te passen aan actuele wensen. Middels een autorisatiemodule worden rechten verstrekt aan de gebruikers van het systeem. Zo kan een eindredacteur toegang hebben tot het complete CMS, terwijl een webredacteur bijvoorbeeld slechts enkele onderdelen kan aanpassen.

Wel is het zo, dat hoe meer affiniteit een webredacteur heeft met en kennis over het online gebeuren, hoe effectiever de site kan worden ingericht. Dit is geen statisch gebeuren. Vooral het vindbaar maken van de site voor zoekmachines is een steeds veranderend gegeven. Het CMS reikt de tools aan om Search engine optimisation mogelijk te maken, maar alleen met een goede webredactie blijft de site ook vindbaar. Om een voorbeeld te noemen, google houdt rekening met de mate waarin de web site inhoud wijzigt. Het automatisch genereren van een pagina datum is daarbij niet genoeg.

Structuur & Functionaliteit
Het Cerium CMS bestaat uit een basis, die uitgebreid kan worden met specifieke modules. Ook kunnen specifieke toepassingen specifiek worden ontwikkeld. De basis van het content management systeem voorziet in het onbeperkt aanmaken van webpagina’s. Daarnaast kan ook de volgorde van de pagina’s aangepast worden. Webpagina’s kunnen toegevoegd worden op basis van vooraf bepaalde templates. De tekst kan bewerkt worden met een ingebouwde editor. De plaatjes worden naar keuze over de pagina verspreid en zijn te beheren via eigen directories op de webserver.

Dit geldt ook voor andere bestanden als bijvoorbeeld word documenten. Het gebruik van het content management systeem vertoont grote overeenkomsten met tekstverwerkingsprogramma’s als MS Word.

Een vooraf ingedeeld webredactieteam zorgt ervoor dat verschillende gebruikers van het content management systeem in verschillende rollen een bijdrage aan de website kunnen leveren.

Basisfuncties
Het content management systeem bevat de volgende basisfuncties:

 • Pagina’s toevoegen, bewerken en verwijderen
 • Paginavolgorde wijzigen
 • Teksteditor toepassen (vet, cursief, onderstreept, etc. op basis van WYSIWYG)
 • Afbeeldingen beheren, toevoegen, schalen, verwijderen
 • Tabellen toevoegen, bewerken, verwijderen
 • Documenten beheren, koppelen, verwijderen
 • Interne en externe links toevoegen, bewerken, verwijderen
 • CMS-gebruikers toevoegen, bewerken, verwijderen
 • Statistieken website raadplegen
 • Het maken van sorteerbare tabellen
 • Het maken van een webformulier
 • Helpfunctie raadplegen

Statistieken
In het CERIUM CMS zit een beknopte statistiek module. Deze houdt de basis gegevens bij van de laatste 3 maanden. Deze kunnen online bekeken worden. Omdat het wenselijk is meer inzicht te hebben in statistieken zullen wij Google Analytics (standaard) installeren.

Vindbaarheid
Alle CERIUM CMS websites zijn geoptimaliseerd om het indexeren door zoekrobots soepel te laten verlopen. Als de content van de website compleet en relevant is opgezet dan is de vindbaarheid dat ook. Mocht het wenselijk zijn bij specifieke zoektermen bovenaan in de Google zoekresultaten terecht te komen is het te overwegen een Google campagne op te zetten.

© 2024 Cerium | WordPress Theme : ScrollMe